SPŠ, SOŠ a SOU

Cukrárna

O nás

cukrarna o nas 00Studenti oboru cukrář získávají denně ve dvou cukrárnách potřebné zkušenosti a dovednosti, a to přípravou tradičních i moderních cukrářských výrobků, které jsou z 95 % určeny pro naše zákazníky.

Klíčovým konceptem naší výuky je výroba založená na základních surovinách a technologických postupech, jež by měly být každému cukráři vlastní. Po ovládnutí těchto znalostí a dovedností se otevírá bohatý prostor pro originální tvorbu každého studenta, jehož výtvory mohou být tak jedinečné, jako je otisk prstu.

Naše výuka je z velké části zaměřena na přípravu tradičních českých zákusků, které vyrábíme ve formě minidezertů.

Tento typ zákusků se na naší škole začal vytvářet téměř od počátku výuky oboru cukrář, což je více než 20 let. V průběhu posledních 17 let jsme sortiment výrazně upravili a rozšířili, v mnohém vylepšili a v souladu s moderními trendy se stále snažíme výuku zdokonalovat, tzn. i výrobu našich produktů.

Dalším podstatným výukovým prvkem jsou restaurační moučníky.

Ačkoli se jedná především o produkty hotelových cukráren a restaurací, považujeme je za důležitou součást našeho oboru. Proto tyto specifické dovednosti učíme i naše studenty a pravidelně se s nimi účastníme národních i mezinárodních soutěží.

Čas věnujeme také přípravě jiných výrobků, např. koláčů, ozdob a figurek z modelované hmoty, zmrzlin, bábovek, čajového a vánočního pečiva, orientálních cukrovinek, perníků atd.

Absolventi se jsou připraveni na práci samostatného cukráře.

Zda se studenti po absolvování vzhlédnou v tvorbě klasických českých zákusků nebo ve výrobě originálních dortů, zda zamíří do „hotelové cukrařiny“ s výrobou precizních restauračních moučníků, případně se vydají cestou jinou, to je pouze na nich. Naší snahou však stále zůstává, připravit je na jejich působení v oboru cukrářském co nejlépe.

Zároveň děkujeme všem našim zákazníkům, protože bez jejich přízně bychom takto široce zaměřenou výuku nemohli udržet.

Zdeňka Francová

Informace pro zákazníky

cukrarna info 01  Školní výrobna cukrářských výrobků  
Informace podá a objednávky přijímá: paní Marcela Císarová
Telefon: 491 407 169
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Objednávky

 Vzhledem k úpravám sortimentu a cen se nové ceníky připravují

 

Spolupracujeme

  • Ammann
  • Atas
  • Dlnk
  • Farmet
  • Forrest
  • Grafitec
  • Halla
  • Houfek
  • Skoda
  • Wikov

    Při poskytování informací nám pomáhají soubory cookie. Využíváním informací s jejich používáním souhlasíte. Informace