SPŠ, SOŠ a SOU

Cukrář

banner cuk 01

Základní informace

Kód oboru 29 – 54 – H / 01
Název oboru Cukrář
Školní vzdělávací program Cukrář
Délka a forma studia tříleté denní studium
Zakončení studia závěrečná zkouška
Získané vzdělání střední s výučním listem
Přijetí ke studiu informace o přijímacím řízení

Charakteristika studijního oboru

  • V průběhu studia se žák seznámí se základy cukrářského oboru, hygieny a bezpečnosti při práci, učí se obsluhovat strojní zařízení, naučí se používat, skladovat a zpracovávat suroviny.
  • Absolvent umí zhotovit zákusek podle předem přepočítané normy, jeho kalkulaci, zvládá práce spojené s výrobou moučníků a dezertů.
  • Zvládá složitý restaurační moučník a jeho servis, dorty různých tvarů a rozměrů s použitím vlastních návrhů dle požadavků zákazníka.
  • Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu.

Fotodokumentace

Obory Cuk 09
Obory Cuk 11
Obory Cuk 03
Obory Cuk 04
Obory Cuk 01
Obory Cuk 02
Obory Cuk 06
Obory Cuk 10
Obory Cuk 05
Cukr 02
Obory Cuk 08
Obory Cuk 07

Spolupracujeme

  • Ammann
  • Atas
  • Dlnk
  • Farmet
  • Forrest
  • Grafitec
  • Halla
  • Houfek
  • Skoda
  • Wikov

    Při poskytování informací nám pomáhají soubory cookie. Využíváním informací s jejich používáním souhlasíte. Informace