SPŠ, SOŠ a SOU

Gastro Junior 2018

gastro 2018 001

Ve dnech 18. – 21. ledna 2018 se v Brně konalo mezinárodní mistrovství České republiky mladých gastronomů Gastro Junior 2018. Naše vystoupení na této prestižní soutěži bylo velmi úspěšné. Zúčastnili jsme se jako tým, ale i v individuálních soutěžích.

Za kuchaře nás reprezentoval Matěj Tačík z UKS 3, který připravoval tento soutěžní pokrm: Pečený jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou, celerové pyré, zeleninový burgur z demi glas. Suroviny si vylosoval z tzv. tajného černého boxu. Obsadil bronzové pásmo.

Za cukráře nás reprezentovala Gabriela Mičíková z UKS 2, která si vylosovala z boxu suroviny pro přípravu Schwarzwaldského dezertu s višňovou náplní, doplněný pěnou z bílé čokolády, omáčkou z lesního ovoce, čokoládovou ozdobou, mátou a čerstvým ovocem. Svým výkonem obsadila též bronzové pásmo.

Číšníky reprezentovala Lucie Štěpánová z GAP 1. Pro přípravu před hostem si vylosovala flambovaný kuřecí špíz s vařenými brambory, dušenou zeleninou a přírodní šťávou. Součástí byla i zkouška z cizího jazyka. Obsadila bronzové pásmo.

Poslední zástupkyní v soutěži byla Michaela Mičíková z UKS 1, a to v oboru barman, která připravovala míšený nápoj pod názvem Drsná romance, který obsahoval bylinný likér Black Fox, Johnnie Walker Black Label 12 Y, Monin Bitter a Monin Lime Juice s dolitím Kinley Tonic. Obsadila stříbrné pásmo.

Všem gratulujeme.

Bc. Michal Šubrt

gastro 2018 002gastro 2018 004gastro 2018 003gastro 2018 005

Spolupracujeme

  • Goldware
  • Ammann
  • Halla
  • Progrestech
  • Eko Simko
  • Mesa parts
  • KBA-Grafitec
  • Rubena
  • Skoda
  • Dlnk
  • Farmet
  • Atas
  • FG Forrest
  • Houfek
  • Wikov

    Při poskytování informací nám pomáhají soubory cookie. Využíváním informací s jejich používáním souhlasíte. Informace