SPŠ, SOŠ a SOU

KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ

kulinarstvi 007

Kdo by si představoval, že žáci studijního oboru Gastronomie a učebního oboru Kuchař – číšník tráví většinu svého času jen v kuchyni nebo při obsluze hostů, tak se velmi mýlí. Naše škola se zapojila do moderního vzdělávacího programu Kulinářské umění, který je plně digitalizovaný.

Pracujeme v něm už třetí rok a žáci mají možnost poznávat kromě klasické přípravy pokrmů také jednotlivé kulinářské techniky. Vzniká jim tak prostor pro vlastní fantazii a kreativitu.

Program Kulinářské umění je určen žákům gastronomických škol, které se rozhodly vyučovat dle moderních trendů světových škol a gastronomické předměty proto vyučují právě podle metodiky tohoto programu. Žáci tak mají možnost sebevzdělávat se v oboru a zlepšovat tak svou odbornou kvalifikaci a zvyšuje se tak i jejich šance uplatnění se na trhu práce.

Žáci se učí formou on – line video kurzů. V rámci programu mají možnost okamžitě si ověřit, jak si nové vědomosti osvojili, a to pomocí on – line testů. V programu je i možnost zpětné vazby, všechny správné odpovědi na otázky jsou žákům také k dispozici.

Zakladatel Kulinářského umění pan Jiří Roith připravuje na sklonku školního roku 2017 – 2018 pro žáky celorepublikovou soutěž, a to žákovský MASTER CHEF, kde žáci budou moci změřit své dovednosti mezi sebou.

Vzhledem k tomu, že Kulinářské umění patří k novým metodám výuky, tak i učitelé odborných předmětů a odborného výcviku se neustále dále vzdělávají na seminářích, na které jezdí buď do Brna, nebo Kralup nad Vltavou. Témata si zkouší v gastrostudiu, a to jak po teoretické, tak i praktické stránce, včetně všech možných variant.

Mgr. Drahuše Ekrtová

Foto z akce

kulinarstvi 005kulinarstvi 004kulinarstvi 003kulinarstvi 002

Spolupracujeme

  • Goldware
  • Ammann
  • Halla
  • Progrestech
  • Eko Simko
  • Mesa parts
  • KBA-Grafitec
  • Rubena
  • Skoda
  • Dlnk
  • Farmet
  • Atas
  • FG Forrest
  • Houfek
  • Wikov

    Při poskytování informací nám pomáhají soubory cookie. Využíváním informací s jejich používáním souhlasíte. Informace